Afbeelding: Theo Helmers - web

Nieuwjaarsspeech voorzitter (2019)

10-1-2019

Waarde Voetbalvrienden, mijn laatste nieuwjaarspeech. Wat ben ik een trots man! Samen hebben we VIOS een flinke boost gegeven. Een groot, groot compliment en een nog groter “dankjewel” aan jullie allen!

 

2018 was voor ons een geweldig jaar! Ons eerste promoveerde! De KNVB wees VIOS aan als organisator van de geweldig verlopen Regionale Finaledag. Het jeugdkamp met en record aantal deelnemers. Diverse kampioenschappen; Heren 4, heren 6 (onze DVV vrienden), JO17 (de dubbel), MO19. En de JO19 komt uit in de hoofdklasse, een unicum voor VIOS. Over vertrouwen in de toekomst gesproken! Verder is er de opmaat naar het Slimme Sportpark van de Toekomst. In de gortdroge zomer had ik contact met het NOS-journaal en werd onze Willy Ribbers gekroond tot De Nationale Regenkoning. Alle koningen noemen zich tegenwoordig Willy!

 

We zijn samen volop in Beweging. De zondag recreatieve voetbalgroep zag het levenslicht. 10 Gediplomeerde scheidsrechters erbij. De Pubquiz sloeg geweldig aan, en het team “De Nozems” werd gekroond tot de slimste mensen van Beltrum. Binnenkort zien we hen bij Philip Freriks. 'Aj de slimste van Beltrum bunt, bu’j dat meteen van heel Nederland'. Wie zeker niet de slimste was, was de stukjesschrijver van De Grolse Gids. Hij leverde kritiek op de zaterdagavondwedstrijd Grol – VIOS. Onze topjournalist Arjan te Bogt veegde de Grolse vloer brandschoon aan, met een messcherp “Ingezonden stuk”. We herinneren ons allen de door hem gebruikte term “ Man en Schaap”! Brandschoon is het ook op de Sonders. Al nam de Ondergrondse deze term wel erg letterlijk. 

 

De wedstrijd tegen Grol was een mooi affiche. Wel jammer dat Grol in de laatste minuut gelijkmaakte. Onze eigen schuld! Om de opmars van VIOS bij te kunnen benen, gaven wij hen op de 100-jaar-receptie; de beste Beltrumse trainingsballen. 

 

Ook prachtig waren de woorden over Prutje in de pers, bij de overhandiging van het eerste exemplaar van het nu huis-aan-huis verspreide Magazine. “Ze hadden beter de nieuwe N18 naar De Graafschap kunnen aanleggen, in plaats van noar Enschede.”

2019 prijkt op de kalender

Met 12 enthousiaste seniorenteams en minstens zo veel fantastische jeugdteams, staan we er goed voor. Het seizoen is nog niet halverwege en er ligt nog veel moois in het verschiet. Vorig jaar rond deze tijd zag het minder gunstig uit. We spraken over blessurespoken die de prestaties in de weg stonden. De ervaring leert dat je nooit teveel beren op de weg moet zien. Wel teddyberen is gebleken!

 

Wie weet wat voor moois ons vlaggenschip nu nog in petto heeft. Met plezier en een goede teamspirit is veel mogelijk. Aan Manfred Graven zal het niet liggen. Hij gaat er vanuit dat VIOS, zijn nieuwe club Vorden gaat treffen in dit najaar. Opvolger Kevin Vos vindt het prima. TC-voorzitter Ronald Stapelbroek verzekerde dat zijn papieren voor de 2e klasse in orde zijn!

Daarnaast gaat Arnold Groot Severt door bij het 3e en blijft Michel Ballast, naast de nieuwe functie van Hoofd Opleidingen, de coach van Heren 2. Als Hoofd Opleidingen gaat Michel samen met de jeugdcommissie het jeugdkader voor het komende seizoen vaststellen.

 

In ons eerste vrouwenteam houden we eveneens vertrouwen. Hier is naast het blessurespook, een ronddolende ooievaar actief. Mooi toch! En veel belangrijker dan voetbal! De opvolger van Roy lijkt aanstaande. Er zijn al proeftrainingen geweest. De samenwerking met de Grol werpt zijn vruchten af. Voor Vrouwen 2 leverde dit 5 nieuwe speelsters op. Onder leiding van Gerrit Hilhorst zal binnenkort de evaluatie en de doorkijk naar de volgende jaren plaatsvinden.

 

Ongetwijfeld zullen dit seizoen weer nieuwe initiatieven ontplooid worden. Ik hoorde de loopgroep al over een Sonders-Run en de Yellow-Blue Soccernight op zaterdagavond 13 april kunnen jullie in de agenda aanstrepen. Namens het Marianum heeft Chantal Papen de Olympic Moves naar Beltrum gehaald. 30 Voetbalteams strijden op 27 maart om de medailles! Daarnaast beginnen al onze voetballers het volgend seizoen met nieuwe tenues. De kledingcommissie belooft; “Modern en Superflitsend”!

 

2019 wordt ook het jaar van de voorzitterswissel. Wij zijn een vereniging met vele zelfsturende teams. De organisatie staat uitstekend. William zal de vereniging verder gaan inspireren, motiveren en natuurlijk net zoals dat bij zijn werk hoort, verder polijsten. Uiteraard met alle gepassioneerde bestuurs- en commissieleden aan zijn zijde. De laatste weken hebben we veel gesproken over onze Huiskamer. Hier zal de nieuwe werkelijkheid zijn intrede doen. Naast een faire herverdeling, waarbij de inbreng belangrijk gaat meetellen, voorspel ik spreekwoordelijk veel glimmend natuursteen!

 

Oh ja, de voorzitterswissel is op zondag 17 februari en zeker niet het begin van een Stenen Tijdperk! De ondernemende steenhouwer William zal de groei voortzetten en dat is goed voor VIOS, de sport en heel Beltrum in het bijzonder.

Ik memoreer nog even aan de woorden van Benny Krabbenborg in de VIOS Wijzer. Na vele jaren vol passie, doen een aantal sleutelfunctionarissen een stapje terug. Het is aan ons allen om te beseffen dat binnen een club niet alleen gehaald, maar ook gebracht moet worden. Schroom niet om de posities van Benny, Thijs, Marco, Ronald of Richard over te nemen. De positie van Thijs lijkt al spontaan ingevuld. Mijn leven, en dat van vele anderen, is door VIOS een stuk rijker geworden. Dit geluk gun ik iedereen!!

 

Ik feliciteer alvast alle trouwe jubilarissen en dank VIOS 2 voor het organiseren van deze receptie. Verder dank ik alle vrijwilligers. Het liefst noem ik ze alle 273 bij naam. Natuurlijk grote dank aan onze sponsoren en de steunende leden. Zonder hen kunnen we gewoon niet. VIOS blijft een club, waar het verbinden van mensen voorop blijft staan. Dat alles in een ontspannen en vriendelijke sfeer!

 

Een zalig 2019!

 

Beltrum, 13 januari 2019 - Theo Helmers

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae