Kunstgras: VIOS volgt standpunt KNVB - update (5)

21-3-2018

Dinsdag 20 Maart - Vorig jaar wa er veel reuring omtrent het gebruik van rubberkorrels als infill op kunstgrasvelden. In het AD is verdere berichtgeving gepubliceerd. 

 

Twee vooraanstaande Amerikaanse kankerspecialisten hebben overal in de staat Californië, de staat met veruit de meeste sportvelden in de VS en een zeer diverse populatie, een onderzoek gedaan naar het verband tussen de aanwezigheid van rubbergranulaat en de jaarlijkse kankerstatistieken.  In een nieuwe publicatie in het medisch vakblad Cancer Epidemiology schrijven ze: ,,Onze bevindingen tonen geen verband aan tussen blootstellingen van individuen aan velden met rubberkorrels en het aantal gevallen van kanker. Het mijden van deze velden vanwege angst voor een verhoogd kankerrisico is niet gerechtvaardigd.''

 

Meer informatie - KNVB en RIVM.


NB: het bestuur van vv VIOS B. blijft het standpunt van de KNVB volgen. Namens het bestuur treedt Bennie Krabbenborg op als contactpersoon voor ouders en leden met vragen. Heb je vragen en/of zorgen, neem dan contact op met Bennie.

  

Hoofdsponsor

Spilman

Subsponsoren

Frontis
Albert Heijn Groenlo
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
Maywae
COOP