Afbeelding: 2018-Praktijkavond verenigingsscheidsrechter (web)

Koude, maar leerzame praktijkavond verenigingsscheidsrechter

22-11-2018

Op dinsdagavond 20 november 2018 mochten de cursisten laten zien of zij de geleerde theorie van de eerste twee cursusavonden op een juiste manier in de praktijk konden toepassen. Door wedstrijdsecretaris Ronald Haarlink was hiervoor een oefenwedstrijd tussen VIOS JO15-1 tegen Longa’30 JO15-2 geregeld.

 

Tijdens de wedstrijd moesten de cursisten laten zien dat ze overtuigend leiding kunnen geven aan 22 veldspelers incl. begeleiding en toeschouwers, kunnen samenwerken met hun assistent-scheidsrechters en op de juiste manier de spelregels toepassen. De cursisten wisselden elkaar om de acht minuten af en moesten elkaar onderling observeren en nadien van feedback voorzien.

 

Na afloop werd de wedstrijd in de bestuurskamer nabesproken door KNVB-docent Sezgin Degirmenci en werden nog een aantal buitenspelsituaties behandeld. Toevalligerwijs kwam onderstaand voorbeeld exact tijdens de oefenwedstrijd voor.

geen buitenspel (bewust verdedigende actie)
geen buitenspel (bewust verdedigende actie)
wel buitenspel (bewuste redding keeper)
wel buitenspel (bewuste redding keeper)

De wedstrijd eindigde overigens in een spectaculair 5-5 gelijkspel. Nadien werden zowel VIOS JO15-1 als Longa’30 JO15-2, mede namens de cursisten, bedankt voor hun medewerking en kregen complimenten voor het trotseren van het gure koude weer. De laatste cursusavond staat gepland op dinsdag 18 december 2018.

 

Mocht er nog interesse zijn om in het voorjaar een cursus te volgen, meld je dan gerust alsnog aan via info@viosbeltrum.nl t.a.v. Ivo Spilman.

Fotoalbum praktijkavond verenigingsscheidsrechter

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae