Afbeelding: 2022-William Slotboom - koninklijk onderscheiden (web)

Koninklijke onderscheiding voor William Slotboom

5-11-2022

William Slotboom is vrijdagmiddag 4 november door de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Deze eervolle onderscheiding werd uitgereikt tijdens de Natuursteen Tweedaagse te Putten, waarbij William na 15 jaar bestuursfuncties, waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter,  afscheid nam als voorzitter van brancheorganisatie NOA hoofdsector Natuursteen.

 

Na afloop van de algemene ledenvergadering werd William verrast in bijzijn van enkele naaste familieleden en een afvaardiging van voetbalvereniging V.I.O.S. Beltrum. Burgemeester Bengevoord mocht William de versierselen opspelden. Daarbij benoemde hij een lange lijst van verdiensten die William heeft betekend voor de natuursteensector, zoals zijn inzet om meer jonge professionals te enthousiasmeren voor het ambacht met bijbehorende scholing, het rekenen van fatsoenlijke prijzen om ook goede werkomstandigheden bij winning van natuursteen in buitenlandse groeven te kunnen garanderen, maar ook zijn inzet tijdens de CAO-onderhandelingen met de vakbonden.

 

Daarnaast benadrukte de burgemeester ook zijn vrijwillige passievolle inzet voor zorginstelling Estinea en tevens zijn maatschappelijke betrokkenheid als voorzitter van ’een voetbalbalvereniging in de Achterhoek’. Als burgervader van gemeente Winterswijk was hij mogelijkerwijs de naam voetbalvereniging V.I.O.S. Beltrum even ontschoten.

 

Als afvaardiging van V.I.O.S. Beltrum gaf penningmeester Erik Wolterink aan in ieder geval erg blij te zijn dat William onlangs tijdens de ledenvergadering heeft aangegeven nog minimaal 3 jaar beschikbaar te zijn als voorzitter van ‘deze prachtige voetbalvereniging in de Achterhoek’

 

Ook namens de rest van het bestuur en de overige leden van de voetbalvereniging V.I.O.S. Beltrum feliciteren wij William met deze dik verdiende onderscheiding.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae