Afbeelding: 2021 Marco Heutinck onderscheiden

Koninklijke onderscheiding voor Marco Heutinck

11-12-2021

Marco Heutinck is zaterdagmiddag 11 december door burgemeester Joost van Oostrum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een lange lijst van jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving werd eerst door de burgervader voorgedragen. In verband met de Corona maatregelen mocht vriendin Bianca de versierselen opspelden.

 

Zilveren jubileum binnen de club

In zijn speech benoemde de burgemeester tal van maatschappelijke prestaties. Met als rode draad de vele vrijwilligerstaken binnen VIOS. Bijna 25 jaar voetbalbestuurslid, waarvan 18 jaar secretaris, en nu al negen jaar bestuurder van de accommodatiestichting SAVV. Hij is een buitengewoon verenigingslid en pakt diverse taken met verve op. Van bardienstmedewerker tot webmaster, van materiaalbeheer tot oprichter van de loopgroep. Waanzinnig veel uren spendeerde hij aan zijn favoriete VIOS.

Natuurlijk kwamen de rollen binnen bouw- en jubileumcommissies, zijn functie als clubfotograaf, maandelijkse bijdrages voor de VIOS-wijzer en natuurlijk zijn eindredacteurschap van het jaarlijkse VIOS Magazine, ook langs.

 

Niet alleen VIOS

De verdiensten van Marco gaan verder. Zo kan Festunique jaarlijks rekenen op zijn inzet als fotograaf en konden verschillende wagenbouwgroepen rekenen op zijn jarenlange inzet. Sinds twee jaar is hij bestuurslid van het Berkellandse CDA, waarbij hij juist andere vrijwilligers en het sportleven zo’n prominente plaats biedt.

Marco is een gezien persoon binnen de gemeenschap. Zijn inzet, structuur, open houding, maar bovenal sociale instelling zijn bewonderingswaardig!

Vanmiddag geen vrijwilligersmiddag vanwege covid, maar werd hij desondanks met zijn bekende fotocamera naar de kerk gelokt. Alwaar een besloten gezelschap op hem én de ceremonie zaten te wachten.

Wij feliciteren Marco van harte! Dik, dik, dik verdiend. Een voorbeeld voor velen. Natuurlijk ook de felicitaties voor Bianca. Morgen gaat de vlag voor Marco in top op De Sonders. Een bijzondere onderscheiding verdient ook in deze tijd alle aandacht!

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae