Afbeelding: 2018-bestrijding hanenpoten

Hulp gezocht!

11-8-2018

VIOS was weer landelijk nieuws. Ditmaal vanwege de groene velden. Zeker in vergelijk met de velden in Rotterdam liggen de velden in Beltrum er prachtig bij. Toch is de 'Ondergrondse' nog niet tevreden over de kwaliteit van het gras.

 

Door de droogte zijn er meer kansen voor het zogenaamede vingergras, ook bekend als hanepoten. Een goede aanpak vraagt om snelheid. Wanneer zaadvorming wordt voorkomen, dan heeft de plant  minder overlevingskansen, zo is de uitleg. Aanstaande maandagmiddag worden de 'zware' delen aangepakt met een veticuteermachine. Blijft over de 'lichtere' delen. De 'Ondergronse' kiest hier voor een handmatige aanpak om de velden niet te veel te beschadigen. Handmatig wordt hierbij de plant uitgestoken en verwijderd. 

 

Een ieder begrijpt dat dit veel werk is en de 'Ondergrondse'kan hierbij goed hulp gebruiken. Zelf heeft de 'Ondergrondse' tien stekers. Het gehele proces duurt naar schatting nog minimaal twee weken. Extra hulp is dus meer dan welkom. Het werk is eenvoudig en kan op ieder moment gedaan worden. Vrijwilligers kunnen hun tijd zelf indelen. Kun je helpen, neem dan contact op met Bennie te Veluwe, tel 06-12980933.

 

PS: bij hervatting training in eerste instantie gebruik maken van het kunstgras. Bij gebruik trainingsveld verplaatsbare goals gebruiken en doelgebieden met rust laten. 

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae