Afbeelding: 2020-herstart corona-gebruikinstructie (1)

Hoe de velden te benutten tijdens corona?

24-5-2020

In een normaal seizoen zijn de velden gesloten voor onderhoud in de periode van Mei/Juni tot en met Augustus/September. Door de uitbraak van het coronavirus is hiervan afgeweken. Enkele bewerkingen zijn naar voren gehaald en inmiddels zijn de velden weer geopend voor trainingen. Een ongewoon gebruik in ongewone tijden. Dit vraagt ook om een ander gebruik van de velden.

 

Het blijkt dat velen werken volgens vaste patronen. Aanpassingen gaan soms moeizaam, som is het lastig! Eén van de vaste patronen is dat een doel op de achterlijn staat. Voor het onderhoud zijn de vaste doelen van de velden gehaald. Nu er toch getraind mag worden, worden de verrijdbare doelen als vanouds op de achterlijn geplaatst. Niet doen!

 

De strafschopgebieden zijn de meest kwetsbare delen van het natuurgrasveld. Plaats de verrijdbare doelen op 10 meter van de achterlijn. Het gras kan herstellen en je hebt er in het nieuwe seizoen een beter veld. De meest kwetsbare plek op het trainingsveld is gelegen aan de westzijde in het strafschopgebied (tegen veld 2 aan). Vermijd dit stuk en plaats de verrijdbare doelen voor de ballenvanger aan de lengte zijde van het veld. 

 

Samen maken we de kwaliteit van het veld. Gebruikers en vrijwilligers van 'de Ondergrondse'. Houdt rekening met elkaar en je krijgt het beste resultaat!

 

 

2020-herstart corona-gebruikinstructie (1)
ballenvanger trainingsveld (lange zijde)
2020-herstart corona-gebruikinstructie (2)
trainingsveld (westzijde)
2020-herstart corona-gebruikinstructie (3)
verrijdbaar doel op achterlijn

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae