Afbeelding: logo KNVB (2)

Herkansing: niet een halve maar een hele finale!

20-6-2018

Donderdag 21 Juni speelt VIOS de herkansing tegen GVA. Vandaag ontvingen wij bericht van de KNVB dat deze wedstrijd meteen beslissend is. De winnaar promoveert naar de 3e klasse.

 

Hieronder is het bericht van de KNVB integraal opgenomen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving begint de wedstrijd VIOS - GVA niet om 19.30 uur maar om 20.00 uur.

 

Zoals vorige week al is gemeld is er door het besluit van sc Enschede om het 1e elftal uit de competitie te nemen een plaats vrij gekomen in de 3e klasse van het zondagvoetbal. Hierdoor is voor uw 1e elftal een herkansing aanwezig om voor het seizoen 2018-2019 alsnog een plaats in de 3e klasse zondag af te dwingen. De 1e ronde voor deze herkansing staat op het programma voor donderdag 21 juni en de beoogde herkansingsfinale op zondag 24 juni a.s.

 

Hedenochtend zijn wij echter geconfronteerd met een mededeling vanuit het secretariaat Amateurvoetbal te Zeist inzake de invulling van de voetbalpiramide zondagvoetbal voor het komende seizoen. Om kort te gaan kunnen wij u melden dat Jong Achilles’29 niet langer gaat deelnemen aan de voetbalpiramide maar, in navolging van Jong FC Twente en Jong De Graafschap, over stapt naar de reservecompetitie betaald voetbal. Dit betekent dat er een open plaats ontstaat in de 1e klasse zondag, die door Oost wordt opgevuld. Gevolg is dat sc Bemmel als verliezend finalist van de nacompetitie voor een plaats in de 1e klasse voor het komende seizoen alsnog zal worden opgenomen in de 1e klasse van het zondagvoetbal.

 

Vervolgens komt er een extra plaats vrij in de 2e klasse zondagvoetbal van de voetbalpiramide. Hier is voor de verliezend finalisten van afgelopen zondag (NEO en Concordia W.) voor komende zondag 24 juni een extra herkansingswedstrijd vastgesteld waarbij de winnaar zich plaatst voor de 2e klasse zondagvoetbal. Logischerwijs komt er daardoor ook weer een extra plaats vrij in de 3e klasse zondagvoetbal. Langs deze weg deel ik u allen dan ook mede dat de beoogde herkansingsfinale voor komende zondag 24 juni 2018 overbodig wordt en dus komt te vervallen. Kort gezegd zullen die teams die de vastgestelde wedstrijd in deze herkansingsronde van 21 juni winnend afsluiten direct geplaatst zijn voor de 3e klasse zondag voor het seizoen 2018-2019. De verliezers zullen voor volgend seizoen worden opgenomen in de 4e klasse zondagvoetbal.

 

We realiseren ons dat dit bericht wat laat gemeld wordt, maar zoals gezegd zijn wij hierover pas vanochtend geïnformeerd. Anderzijds betreft het wel weer een extra kans om zich alsnog te plaatsen voor de 3e klasse. Wij wensen allen veel succes in de voor 21 juni vastgestelde wedstrijden.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae