Afbeelding: 2015-sportpark De Sonders (2) - web

Financiële meevaller voor VIOS

18-3-2018

In 2013 is sportpark 'De Sonders' geprivatiseerd. In overleg met gemeente Berkelland hebben de voetbalverenigingen FC Eibergen, vv Rietmolen en vv VIOS B. hun accommodaties opgewaardeerd. Bij de vaststelling van de afkoopsommen is geen rekening gehouden met de waardestijging van het onroerend goed en de verhoogde OZB belasting.

 

De berkellandse voetbalverenigingen zijn samen in actie gekomen tegen deze financiële tegenvaller. Sinds 2014 zijn er bezwaren gemaakt en andere acties ondernomen. Namens VIOS hebben Ton Scharenborg, voorzitter SAVV en Theo Helmers, voorzitter VIOS voetbal hun gewicht in de strijd geworpen. Bij Theo is het zover gegaan dat hij zich kandidaat heeft gesteld voor de gemeenteraad!

 

Nu, vlak voor de raadsverkiezingen, hebben wij van de gemeente Berkelland een brief ontvangen waarin een eenmalige subsidie van € 6.000,- uitgekeerd zal worden aan SAVV. Goed om te melden is dat niet alleen de berkellandse voetbalverenigingen een eenmalige subsidie zullen ontvangen maar ook andere geprivatiseerde verengingen zoals bijvoorbeeld de Tennis Club Beltrum.

 

Dank aan Ton en Theo voor hun inzet zowel voor als achter de schermen. Theo wensen we succes met de komende raadsverkiezingen! 

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae