Afbeelding: 2018-examenavond verenigingsscheidsrechter (web)

Examenavond verenigingsscheidsrechter

19-12-2018

Op dinsdagavond 18 december 2018 was het D-day voor onze cursisten verenigingsscheidsrechter. Na twee theorie- en één praktijkavond stond vanavond alweer de laatste cursusavond op het programma met als afsluiting een spelregeltoets. Overigens tussen deze cursusavonden door mochten de scheidsrechters in opleiding hun kunsten reeds vertonen op de VIOS-velden onder toeziend oog van praktijkbegeleiders Brent Nijhuis, Jos Groot Kormelink en Wieke Beunk. Tevens dank aan wedstrijdsecretarissen Ronald Haarlink en Rob Klein Tuente voor het inplannen van de scheidsrechters.

 

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd VIOS JO17-1 tegen HMC JO17-1 gaf KNVB-docent Sezgin Degirmenci nog een paar tips aan de cursisten en wenste hen veel succes.

 

Ondanks dat het bijna winterstop is legde het team van Pascal te Bogt, Jelle Klein Gunnewiek en Twan te Woerd en tegenstander HMC een fanatieke en goede pot voetbal op de mat. Na een 2-0 voorsprong voor VIOS, kwam HMC volkomen verdiend terug tot 2-2, maar ging de overwinning uiteindelijk alsnog naar VIOS. Eindstand 3-2.

Ondertussen zat Tjerk Haarlink op het naastgelegen trainingsveld te balen dat hij geen assistent-scheidsrechter bij deze leuke pot mocht zijn.  Tjerk, wellicht komt er op korte termijn nog wel een vervolgcursus.

 

Na afloop werd de wedstrijd in de bestuurskamer nabesproken en gaven de cursisten elkaar feedback op hun optreden tijdens de wedstrijd. Tot slot moesten de cursisten nog een spelregeltoets van 10 vragen beantwoorden, waarna werd beoordeeld of men was geslaagd voor de cursus. Uiteindelijk slaagden alle 18 cursisten cum laude, waarna men naast een KNVB-certificaat ook een heerlijk Turks koekje van Sezgin ontving.

 

Als afsluiting bedankte VIOS-secretaris Ivo Spilman KNVB-docent Sezgin en alle cursisten voor hun enthousiaste en gedreven inzet de afgelopen maanden. Alle 10 VIOS-cursisten ontvingen als dank voor hun inzet en als aanmoediging twee scheidsrechters-tenues. Tot slot werd er nog lang nagepraat in de kantine.

 

Mocht er nog interesse zijn om in het voorjaar een cursus te volgen, meld je dan gerust alsnog aan via info@viosbeltrum.nl t.a.v. Ivo Spilman.

Fotoalbum examenavond verenigingsscheidsrechter

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae