Afbeelding: 2022-aanschaf LED-verlichting

Energie besparen - LED verlichting voor VIOS

9-9-2022

Beltrum 8 september -  De energieprijzen stijgen momenteel hard. Voor vv VIOS B. en Stichting Accommodatie VIOS Voetbal heeft dit ook grote gevolgen. In de afgelopen periode hebben we ons verder georiënteerd op mogelijke besparingen.

 

Voor ons is het stroomgebruik een grote post waarop besparingen kunnen worden gerealiseerd. In het afgelopen jaar hebben wij verder onderzoek uitgevoerd en in overleg met het bestuur vv VIOS B. heeft het bestuur van de Stichting Accommodatie VIOS Voetbal vandaag opdracht verleend tot het plaatsen van LED-verlichting op sportpark 'de Sonders'.  Na een uitgebreide selectie waarin het voortouw genomen is door voorzitter SAVV, Ton Scharenborg, is de opdracht gegund aan OVI uit Enschede. De opdracht omvat volledige vervanging van alle aanwezige armaturen door LED-armaturen. 

 

Bij deze investering is een beroep gedaan op BOSA: Subsidie Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties. De subsidie bedraagt 20% van de investeringssom inclusief BTW.
Voor investeringen op het vlak van duurzaamheid, toegankelijkheid en klimaatadaptie geldt een extra subsidiepercentage van 10%, dus 30% subsidie in totaal.

 

Bij deze investering hebben we de maximale ondersteuning van 30% toegewezen gekregen. Ook de gemeente Berkelland ondersteunt ons initiatief tot verduurzaming met de maximale subsidie voor duurzame investeringen.

 

Binnenkort zal verdere informatie volgen met betrekking tot de planning en uitvoering. 

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae