Afbeelding: 2021-SV Grol VR-1 met 7 (2)

Een triest begin van de competitie! (met dank aan SV Grol)

26-9-2021

In 2022 bestaat het vrouwenvoetbal bij VIOS 50 jaar, een serieuze mijlpaal. Voor vv VIOS B. reden om hier extra aandacht aan te geven in de voetbalkrant Oost-Gelre 2021-2022.

 

Steeds meer meiden en vrouwen worden de laatste jaren lid van een voetbalvereniging. Soms gaat dit goed en soms iets minder goed, voor VIOS reden om samenwerking te zoeken. Meiden en vrouwenvoetbal moet goed gefaciliteerd worden. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid. Voor de SV Grol geldt dit helaas nog (steeds) niet. In het verleden hebben we diverse pogingen gedaan om samen te werken om zoveel mogelijk meiden en vrouwen op een voor hen geschikt niveau te kunnen laten voetballen. In 2019 spraken voorzitters Hans Scheinck en William Slotboom nog intenties uit tot verdere samenwerking. Helaas bleef het bij het uitspreken van intenties en is het niet tot een verdere invulling gekomen.

 

Vandaag stond de wedstrijd VIOS B. VR1 - SV Grol VR1 op het programma. Helaas moest deze wedstrijd na 16 minuten worden gestaakt. Ondanks een selectie van 18 speelsters stonden er bij SV Grol maar 7 op het veld. Langs de lijn verschillende vrouwen in trainingspak! Daarnaast hadden de MO19 van de SV Grol een vrij speelweekeinde. Ook de vrouwen van het combinatieteam VIOS/Grol, waren bereid om in te vallen. Echter werden zij niet actief benaderd door de leiding van SV Grol. Na 16 minuten viel de keepster van SV Grol op de grond en kon zij de wedstrijd niet vervolgen. Aangezien er maar 7 speelsters op het wedstrijdformulier vermeld stonden, er dus geen wisselspeelsters beschikbaar waren en er nog maar 6 speelsters namens de SV Grol op het veld stonden is de wedstrijd gestaakt. 

 

Na een lange periode zonder competitiewedstrijden ten gevolge van COVID zou je verwachten dat gezamenlijk een wedstrijd spelen prioriteit heeft. Blijkbaar geldt dit niet voor de SV Grol. Een trieste constatering voor onze vereniging die het vrouwenvoetbal al bijna 50 jaar op verschillende manieren weet te faciliteren. 

 

2021-SV Grol VR-1 met 7 (1)
2021-SV Grol VR-1 met 7 (2)

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae