Afbeelding: 2022-voetbalkamp (web)

Een geslaagd VIOS Voetbalkamp 2022!

24-8-2022

Tijdens het Pinksterweekend van 2022 zijn we met 46 enthousiaste kinderen (JO8 t/m JO13) en 15 (misschien nog wel enthousiastere) kampleiders op pad gegaan voor eindelijk weer een weekend VIOS voetbalkamp. Na een afwezigheid van 2 jaar, zijn we blij dat het dit jaar allemaal weer mogelijk is. Dit jaar zijn we in Lievelde geweest, bij Groepsaccommodatie Beusink. Check de foto’s voor de sfeerimpressie!


Hieronder volgt een korte omschrijving van het gave weekend:

 

Vrijdag 3 juni

Na aankomst in Lievelde en inrichting van de slaapzalen werden de groepjes bekend gemaakt. We zijn vrijdagavond gestart met de Alleskunner, ook wel bekend van het tv-programma. De kinderen kregen allerlei opdrachten die ze moesten oplossen. Denk hierbij aan: met gevouwen vliegtuigjes zo ver mogelijk gooien, met zijn allen in een big bag zo snel mogelijk naar de overkant of zo goed mogelijk één minuut schatten. Het doel van elke ronde is om te zorgen dat je niet afvalt. Hierdoor hoef je dus niet elk spel te winnen, zolang je maar niet verliest. Na een spannende afvalrace bleek het eindspel een prooi voor Jorn Wiegerinck   

 

Zaterdag 4 juni

Op de zaterdagochtend was het tijd voor voetbal, het is nota bene een voetbalkamp. Op het programma stond het mix-toernooi. Kleine wedstrijdjes waarbij, er verdeelt over 6 rondes, een toernooi werd gespeeld met verschillende teams. Elke ronde was in een andere samenstelling, waarbij de kinderen punten konden verdienen bij winst, maar ook voor elke goal die werd gescoord. Het bleek een goed kamp voor de familie Wiegerinck. Na de winst van Jorn bleek de meest waardevolle speelster uit dit toernooi namelijk Merle Wiegerinck.

 

’s Middags was het tijd voor het stadsspel in Lichtenvoorde. Hierbij was het doel het Over De Top Festival te helpen opbouwen. Op zoek naar zoveel mogelijk muntjes van het festival, kreeg iedereen een bandje als entreebewijs. Alle tenten werden fictief bezocht en er was zelfs een reuzenrad. Sommige bezoekers waren wat slordiger en lieten zomaar muntjes slingeren, mooi om te vinden maar zorg wel dat je op het terrein blijft de bewaking is onverbiddelijk en pakt zo je bandje af.

 

In de schans werden ’s avonds de bosspelen gespeeld. Levend Cluedo en levend Stratego waren de twee spellen die werden gespeeld. ’s Avonds werd de dag afgesloten met een dansje en daarna natuurlijk nog een kussengevecht!

 

Zondag 5 juni (1e Pinksterdag)

Door omstandigheden was het kamp dit jaar een dagje korter dan gebruikelijk. Vandaar dat de zondag alweer de laatste dag bij Groepsaccomodatie Beusink was. In de ochtend werd er met je eigen team een voetbaltoernooi gespeeld. Fanatiek als altijd werd er in de vroege ochtend gestreden om de punten. 

 

Het werd na het toernooi al snel tijd om de spullen te pakken. De vrachtwagen zou om 12.00 uur namelijk richting Beltrum gaan. ’s Middags stond alweer het laatste spel op het programma: de zeskamp bij VIOS. De dag werd afgesloten met patat, waarna de kinderen om 18.00 na een mooi kamp weer opgehaald werden.

 

Het groepje dat VIOS voetbalkamp 2022 heeft gewonnen was: FC Achterhoek (Nout, Siem, Jens, Lotte, Jibbe). Onder de leiding van Jordi Scharenborg en Rein Lepping. 

 

Wij, als kampleiders, vonden het een super geslaagd jeugdkamp met lieve en geweldige kinderen!

 

Veel dank en waardering gaan uit naar de gezellige, super enthousiaste en toffe mix van kampleiders: Bob Groot Kormelink, Carmen te Bogt, Christian Ballast Fenne Knops, Gijs Berendsen, Ian Groot Zevert, Jordy Zieverink, Jordi Scharenborg, Lars Bleumink, Luc Nijhuis, Luke te Woerd, Lynn Heutinck, Rein Lepping, Roel Goldewijk en Sven Haarlink.

 

Groeten de VIOS kampleiding van 2022

Fotoalbum - Voetbalkamp 2022

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae