Afbeelding: FC Eibergen - thuis (web)

Een bijzonder seizoen…

11-6-2020

Nu we inmiddels al enkele maanden in de ban zijn van Covid-19, en de zomervakantie voor de deur staat, sluiten we een voetbalseizoen af zonder dat we deze echt hebben kunnen afsluiten. Uiteraard staat er niets in verhouding tot alle leed dat veel mensen is overkomen. Door een ziekte die iedereen in directe en indirecte kring overkomen kan zijn, mogen we eigenlijk niet praten over sport. Toch blijft VIOS Beltrum, de voetbalsporters en alle leden naast alle leed ook achter met een bijzonder voetbalseizoen.

 

Inmiddels zijn we met de eerste selectie begonnen aan het nieuwe seizoen 2020-2021 en al drie weken aan het werk om ons voor te bereiden op “iets” van onwetendheid. Normaal maak je met de spelers een planning om toe te werken naar het nieuwe seizoen, en hadden de uitgangspunten hiervoor compleet anders kunnen zijn als dat ze nu zijn. De klasse waarin we gaan spelen is wel bekend, alleen niet exact welke tegenstanders we gaan treffen. De spelersgroep is aangevuld met spelers vanuit O-19 en voor VIOS begrippen is het een hele ruime groep met spelers welke de selectie elftallen VIOS 1, 2 en 3 komen versterken. Een gezonde basis voor de komende jaren. Verder gaan er niet veel verschuivingen plaats vinden het komende seizoen. Trots kan ik melden dat in ieder geval alle spelers welke vorig jaar tot de 1e selectie behoren gewoon blijven en volwaardig spelen voor ontwikkeling en prestatie. Wel tijd nu om toch als afsluiting nog even terug te blikken op een bijzonder jaar.

 

Na een uiteindelijk moeizaam jaar waarin VIOS-1 degradeerde uit de 3e klasse, mocht ik het scepter gaan zwaaien over het 1e elftal. Wonden likken na een bijzondere promotie het jaar ervoor, maar waarin vooral iedereen wel goed kon benoemen waar het volgens insiders dan echt mis was gegaan. Voor mij als trainer was het blanco instappen iets van een frisse start. Kort terugblikken, meningen aanhoren en vooral focussen op de toekomst. Na een start met een grotere selectie bleek in de voorbereiding dat er veel bereidheid was vanuit de selectie. Ervaren spelers welke een toontje lager wilden gaan spelen waren toch bereidt voor de plek te vechten, iets wat uiteindelijk de basis is om de jonge jongens een stimulans te geven. Iedereen kunnen behouden voor het prestatie voetbal en vooruit kijken. Uiteindelijk ook bij aanvang van dit seizoen enkele spelers vervangen op basis van vooral kwaliteit en leeftijd. Hierbij werkend aan de toekomst van VIOS, zoals we dat mogen zeggen. Wel enorm blij dat de spelers met levenservaring toch ook de basis hebben gevormd voor een zeer stabiel presterend 2e elftal. En dan kijk ik als trainer niet alleen naar de ranglijst, maar ook naar de trainingsintensiteit, de wil om beter te worden en de juiste partner te zijn voor spelers van VIOS 1. Samenwerken was een belangrijk onderdeel vooraf aan het seizoen, tijdens het seizoen en ook nu achteraf. Iets wat staat, wat we vast moeten houden!

2020-Kevin Vos en Ruud Denekamp

Na een lastige begin periode van herstellen na de degradatie, wennen aan de nieuwe staf en manier van spelen kwam er uiteindelijk ook resultaat. Resultaat dat hoort bij een 1e elftal. Dit resultaat is uiteindelijk tijdens de winterstop ook door de spelersgroep als ambitie uitgesproken, we willen spelen voor de  nacompetitie en voor promotie. Deze honger naar resultaat is iets wat ik als trainer als basis zie voor mijn trainersvak, maar wat zeer zeker niet altijd aanwezig is. Dit is voor supporters van de vereniging en het vlaggenschip niet altijd zichtbaar, omdat resultaten en het voetbal uiteindelijk het gevoel van de week bepalen. Maar ik kan iedereen vertellen dat de prestatie dwang, kritisch zijn naar elkaar en het beter willen worden op team en individueel vlak voor mij de basis is geweest om bij te tekenen in december zonder één moment te twijfelen. Ik wil het nog 1x benoemen, het is meer dan jammer dat we de eindsprint die we op 1 december 2019 al hebben ingezet geen eind hebben kunnen geven. De laatste acht wedstrijden die we gespeeld hebben leverden ons 20 punten op. Een zeer knappe prestatie die er in ieder geval voor heeft gezorgd dat deze flow ons tot het einde van het seizoen om de prijs voor promotiekansen had doen meespelen.

 

Een bijzonder jaar in meerdere opzichten. Blij zijn we met de basis waaraan we hebben kunnen bouwen. Waardevol hierbij is het camerasysteem waarover we beschikken, bijzonder was de december bijeenkomst waarin ik de leden een kijkje heb kunnen geven in de werkwijze en bijzonder was ook de prettige samenwerking met heel de vereniging. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. De conclusie van dit jaar is vooral dat we goed gebouwd hebben aan een stabiele basis, die ons het komende seizoen vanaf de start moet opleveren dat we presteren op het niveau dat bij ons past. Waar dat uiteindelijk tot gaat leiden blijft de vraag?

 

Rest mij nog twee zaken te benoemen voordat we dit seizoen helemaal afsluiten. Na een meer dan intensieve periode van samenwerking gaat mijn eigen maatje en assistent-trainer Ruud Denekamp de club VIOS Beltrum verlaten. Ik moet eigenlijk zeggen, gaat stoppen met zijn rol in het voetbal in deze regio van het land. Ik durf te zeggen dat hij een hele goede keuze heeft gemaakt en kiest voor zijn eigen toekomst. Uiteraard gaat zowel VIOS Beltrum, alle spelers, de staf maar vooral ik persoonlijk hem enorm missen. Voor mij is het simpel; een betere assistent trainer is er niet. Ruud namens de club maar ook vooral namens mij: BEDANKT!

 

Tot slot wil ik als afsluiting iedereen die VIOS een warm hart toedraagt, en ons als 1e elftal steunt met support en opbouwende kritiek, bedanken voor jullie steun. Wij hopen weer op jullie te kunnen rekenen het aankomende seizoen. Op de achtergrond werken wij er hard aan om er klaar voor te zijn. Voor nu vooral allemaal veel gezondheid en tot in september 2020!

 

Fijne vakantie en sportieve groet,

Kevin Vos, hoofdtrainer vv VIOS Beltrum

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae