Afbeelding: 2020-start circuitraining (web)

Diederick Brinkerhof - nieuwe trainer circuittraining

31-8-2020

Beltrum 31 Augustus - De jeugdspelers tot en met de JO12 hebben kennis gemaakt met de nieuwe trainer van de circuittraining, Diederick Brinkerhof. Diederick (43) is woonachtig in Zieuwent, waar hij verschillende jeugdteams heeft getraind. Diederick is in het verleden zelf speler geweest bij onder meer SVBV in Barchem, en heeft in het verleden zelfs op een hoog niveau gehandbald. Uiteindelijk heeft hij toch gekozen voor het voetbal.

 

Nadat Jos Porskamp in een vroeg stadium aangaf te willen stoppen met het coördineren van de circuittraining om het wat rustiger aan te willen doen op trainingsgebied, werd er gezocht naar een opvolger. Ons Hoofd Opleidingen Michel Ballast, die Diederick goed kent van zijn trainerstijd bij RKZVC, heeft altijd contact gehouden met Diederick. Nadat hij gevraagd werd om trainer te worden bij VIOS Beltrum was hij gelijk enthousiast. “Afgelopen seizoen was ik scout bij de Graafschap, maar mijn hart ligt toch meer op het trainingsveld tussen de spelers”. Hij moest dan ook niet lang nadenken om in te gaan op de uitnodiging vanuit Beltrum. We zijn dan ook erg blij met zijn komst naar VIOS B. Diederick, welkom en veel succes bij onze club!

 

Met de komst van Diederick en het nieuwe Jeugd Voetbal Beleid Plan, geschreven door ons Hoofd Opleidingen, gaan we ook dit jaar de circuittraining anders organiseren. Door de vele jeugdteams (7) gaan we nu rouleren op hun eigen helft van het grote veld. De inhoud van de training is volgens de Wiel Coerver methode. Hieronder staat kort uitgelegd wat de methode inhoudt.

 

Wiel Coerver methode: iedereen kan een goede voetballer worden.

De Coerver methode bestaat uit 7 leerfases:

  • Het beheersen van lichaam en bal
  • Het beheersen van de tegenstander
  • Passeren en uitspelen
  • Kansen creëren en afwerken
  • Conditionele kwaliteiten
  • Verdedigende kwaliteiten
  • Bewegen met en zonder bal

 

Elke week zal één leerfase worden behandeld. Na 7 weken beginnen we weer bij de bovenste leerfase. Elke leerfase heeft weer verschillende basisvaardigheden. Zo zorgen we dat de jeugdspelers alle facetten van het voetbalspelletje krijgen aangeboden.

Fotoalbum - start circuittraining

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae