Afbeelding: 2019-speq drukmeter

de juiste bal - SPEQ drukmeter

19-8-2019

Maandag 19 augustus - Een goede balbeheersing begint met de juiste bal. Ballen zijn er in verschillende kwaliteiten, ook bij vv VIOS B. Een goede bal is belangrijk maar een goede druk kan het verschil maken. Vanuit het kader is er dan ook een wens om de ballen op juiste spanning te hebben.

 

Vandaag is er een nieuwe drukmeter geplaatst van SPEQ innovations. Voorlopig is deze geplaatst als test exemplaar. De drukmeter is aangesloten op de compressor en de bediening is niet moeilijk.

 

Voor gebruik staat in het display <TarQa Slaapstand>. Door de TarQa naald in de bal te steken merkt de drukmeter een drukverschil en zal in werking treden. Door op de <-> of <+> knop te drukken wordt de juiste druk ingesteld. De TarQa zal automatisch druk vullen of druk aflaten. 

 

Als de gewenste druk is bereikt klint er een zoemer en zal het scherm oplichten. Haal de naald uit de bal en ga verder met de volgende bal. De TarQa onthoudt de ingestelde druk, zodat de volgende bal op dezelfde druk wordt gebracht. Om de TarQa uit te schakelen hoef je niets te doen. Wanneer de TarQa 30 seconden geen druk(verschil) meet, schakelt deze vanzelf uit en gaat in <TarQa slaapstand>.

 

Wat is de juiste druk voor een bal? Deze is door de fabrikant op de bal vermeld en verschilt per bal. Voor de gebruikers zullen we bij de drukmeter een lijst met de juiste druk plaatsen. Richtwaarden:

  • pupillen 0,5 bar (verschilt per fabrikant)
  • junioren 0,8 bar (verschilt per fabrikant)
  • senioren 0,8 bar (verschilt per fabrikant)
2019-naald in bal
naald volledig in de bal steken

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae