Afbeelding: 2020-corona

Corona - Ouders en supporters weer even niet welkom op het sportpark!

1-10-2020

Beltrum 1 Oktober - Het kabinet heeft goed geluisterd door de persconferentie te verplaatsten naar de maandagavond (28-09), net voor de vergadering van de jeugdcommissie. Want daar staat CORONA ook op de agenda. Verdere afspraken voor de hele vereniging hierover lees je verder op!  

 

Complimenten en dank omdat we als jeugdcommissie tevreden zijn over de jeugdleden. Zij houden zich door de regel goed aan de afspraken.

 

En NEE natuurlijk kan ik het niet uitleggen aan de jeugd en ouders als men zegt dat er op zondag geen anderhalve meter afstand wordt gehouden. Men toch met meer mensen in de kleedkamer zit en bij uitwedstrijden in de auto geen mondkapje voor heeft.

 

En JA we weten ook dat spelers nadat ze hebben getraind naar de keet of elders gaan. Maar daar gaan we niet over. En JA ook in Beltrum komt Corona.

 

Pak je verantwoording en hou je aan afspraken! Je verwacht wel dat VIOS wat doet als er wensen zijn, andersom verwachten we nu hetzelfde!  

 

Er komen nu regelmatig vragen binnen hoe om te gaan met trainingen en wedstrijden.

Verdere afspraken vanaf 29 september 2020.

  • Het Corona protocol VIOS B is leidend.

Het is voor de bezoekende clubs te lezen via sportlink! Benoem aan de leiders van de club die ons bezoekt dat het protocol op het sportpark leidend is.

  • Een belangrijke regel die meer aandacht behoeft is het vooraf vragen of er Corona gerelateerde klachten zijn. Doe dit voor elke training en wedstrijd en stuur mensen weg als dit zo is!
  • Laat je trainer en leiders weten als er sprake is van een onderstaande situatie!

 

Wanneer blijf jij thuis?

  • Als je positief getest bent.

Gevolgen hiervan worden bepaalt door de GGD. De Corona-coördinator extern van VIOS heeft contact met de GGD. De adviezen voor het elftal en de club zijn bindend.

GEVOLG: Geen training of wedstrijden totdat GGD adviezen niet meer gelden.

  • Als je klachten hebt die gerelateerd zijn aan de verschijnselen van Corona. Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), Hoesten, Benauwdheid, Verhoging of koorts, Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Of iemand binnen je huishouden heeft deze klachten. Je laat je testen bij klachten!

GEVOLG:  Je traint niet mee en speelt geen wedstrijden, totdat je 72 uur klachten vrij bent. Je team kan, als er verder binnen het team géén klachten zijn, trainen en de wedstrijd spelen. Zijn er meerdere spelers met klachten dan train je als team niet en wordt in overleg met de coördinator gekeken naar de wedstrijd. (Is afhankelijk  van de dag waarop de klachten zich openbaren.)

  • Als er binnen je gezin of in je naaste omgeving (werk, school) iemand is en waarmee je in contact bent geweest, en een Coronatest uit heeft staan. Je meldt dit aan het kader!

GEVOLG:  Je traint niet mee en speelt geen wedstrijden, totdat je de uitslag van de test weet. Je team kan, als er verder binnen het team géén klachten zijn, trainen en de wedstrijd spelen. Zijn er meerdere spelers met klachten dan train je als team niet en wordt in overleg met de coördinator gekeken naar de wedstrijd. (Is afhankelijk  van de dag waarop de test is afgenomen.)

Uitzondering

Er zijn ouders die de leiding hebben bij een elftal op zaterdag. Of bij een uitwedstrijd zorgen voor het vervoer. Zij vervullen dan de rol van kader en mogen vanuit die rol natuurlijk wel bij de wedstrijd zijn. Denk wel aan de anderhalve meter afstand onderling en voor verdere uitleg en afspraken, zie het protocol.

 

Kinderen worden naar de training en de wedstrijden gebracht en gehaald, zoals we dat ook deden in het voorjaar. Kinderen worden bij de fietsenstalling afgezet door de ouders. En lopen via de vaste route naar het trainingsveld. Ze worden daar ook weer opgevangen. Deze afspraken gelden in ieder geval tot 21 oktober 2020!

 

In week 41 zullen leden van de jeugdcommissie ’s avonds weer op het sportpark zijn om alles in goede banen te leiden en te kijken of we nog zaken moeten aan passen. In de volgende vergadering zullen we ook stil staan bij het feit dat het kouder gaat worden i.r.t. de gemaakte afspraken. Heb je daar nu al ideeën over we horen ze graag.

 

Let goed op jezelf en op elkaar! Blijf gezond!

 

Namens de jeugdcommissie en bestuur VIOS B,

 

William Slotboom.

Benny Krabbenborg.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae