Afbeelding: 2020-shirts naar Gambia (web)
Maarten Reimes, Carla Klein Breteler en Theo Helmers

Bijdrage verscheepkosten overjarige VIOS-tenues

21-7-2020

De jarenlange samenwerking tussen Ton Scharenborg en Carla Klein Breteler op het gebied van een tweede leven van de VIOS-tenues kreeg afgelopen donderdag spontaan bijval. Een oplossing voor de verscheepkosten werd gevonden. Ton gaf de tip en Carla ontving een cheque van 1000 euro!

 

Afgelopen donderdag 16 juli ontving Carla Klein Breteler uit handen van Lions-president Maarten Reimes de Lions-Award. De bijbehorende financiële geste is bestemd voor het verschepen van goederen voor de lokale bevolking van het Gambiaanse SKB-project.

 

Al vele jaren zet een team van medisch specialisten van het SKB zich in voor een ziekenhuis in de grootste stad van Gambia, Serekunda. Naast het overdragen van kennis wordt complexere medische zorg verleend. “Automatisch wordt er tijdens ons verblijf contact gemaakt met de lokale bevolking”, aldus Beltrumse kwartiermaker en IC verpleegkundige Carla Klein Breteler. “Wat begon met het meenemen van dagelijkse spullen is langzamerhand veranderd in een serieuze goederenstroom.” Zo krijgen overjarige VIOS-shirts al geruime tijd een tweede leven in Gambia.

Jaarlijkse uitreiking

Als waardering voor het team van SKB4Gambia en als tegemoetkoming in de containerkosten, zette president Maarten Reimes van Lionsclub Groenlo-Slingelanden Carla Klein Breteler in het zonnetje. “Via ons lid Theo Helmers horen we al vele goede verhalen en onze serviceclub ondersteunt graag diverse regionale sociale projecten”, aldus Reimes. Jaarlijks wordt de Lions-Award uitgereikt en vele regionale “goede doelen” gingen SKB4Gambia al voor.

 

Carla Klein Breteler toonde zich verrast. “Een mooi gebaar van de Lions en alle reden om door te gaan met ons waardevolle project. De hartelijkheid van de Gambiaanse bevolking raakt ons ieder keer.”

 

Ton Scharenborg is verheugd dat een oplossing is gevonden voor de kosten van het transport. “We dragen graag onze overjarige shirts over aan Carla, maar dan zijn ze nog niet in Gambia. Ik ben blij dat de Lions de handschoen hebben opgepakt.”

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae