Afbeelding: 2019-bezoek Bayer 04 Leverkusen (web)

Bezoek Bayer 04 Leverkusen

12-1-2019

Het is zaterdagmorgen 12 januari 2019 om 11.00 uur. Een miezerige dag. Mooi weer om met 37 kinderen van JO10, JO11, JO12 en JO13 en 10 ouders naar de BAYER ARENA in Leverkusen te gaan voor een stadiontour. Een stadion waar spelers als Rudie Völler en Michael Ballack gespeeld hebben en waar nu Julian Brandt zijn kunsten vertoond. En waar sinds een week Peter Bosz de trainer is.

 

Het stadion is met 30.210 zitplaatsen niet zo heel groot. Maar wat het bijzonder maakt is de dak constructie. Deze bestaat uit lichtplaten, bij elkaar gehouden door een staalkabel in het midden. Vervolgens wordt het geheel in een staal constructie opgehangen.

 

Verder heeft de club de naam van de eeuwige tweede. (is ons Hollanders niet onbekend werd ons er nog een keer ingewreven). In 2002 was Leverkusen namelijk 2e in de bundesliga, 2e met de beker en verloor het de Champions finale tegen Real Madrid.

 

Wel was het jammer dat we niet in het kleedlokaal van Bayer Leverkusen konden (dit doen ze niet omdat er privé spullen liggen) en de Persruimte (deze middag verhuurd). Maar een plek in de dug-out en sky-box is natuurlijk altijd leuk. Na wat eten en drinken zijn we om 15.00 uur weer vertrokken naar Beltrum.

 

Namens de wintercommissie,

Richard Stortelder

Fotoalbum bezoek Bayer 04 Leverkusen

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae