8688

Bericht van de jeugdcommissie - laatste ontwikkelingen

5-2-2021

Er is een nieuwe periode aangebroken waarin er nog steeds geen wedstrijden kunnen worden gevoetbald tegen andere verenigingen. De KNVB wil, als de ontwikkelingen het toelaten, het seizoen eindigen met regiotoernooien. De competities voor onze jeugd worden dus niet meer hervat. Een prima alternatief van de KNVB als het straks allemaal door mag gaan. Spelen tegen andere verenigingen met minimale reisafstanden. Veel derby’s dus! De kans is echter ook zeer groot dat het bij een idee blijft.

 

Bij de eerste gesprekken, tijdens een periode met evaluatiegesprekken, met onze jeugdtrainers merken we dat ze het lastig vinden om de jeugd gemotiveerd te houden. De trainers mogen in deze periode zeker de complimenten krijgen voor hun inzet en trainingen, ook van ouders en/of de spelers. Dat de motivatie bij de spelers minder is, door het uitblijven van het spelen van wedstrijden, is natuurlijk logisch. Echter doen we wel een oproep naar alle jeugdspelers om ook rekening te houden met onze trainers. Voor een trainer is het fijn werken met een groep gemotiveerde spelers. Als de spelers minder gemotiveerd zijn, dan is dat niet altijd even makkelijk voor een trainer. Geef als speler iets terug aan de trainer door als spelers samen veel energie te geven in de trainingen. Ook je medespelers zullen hierdoor gemotiveerder gaan trainen. Laten we samen de basis die er nu staat handhaven en sterker terugkomen als de wedstrijden (misschien nog wel dit seizoen) wel weer mogen worden georganiseerd. Houd vol samen!

JO08-2

Tijdens de wedstrijden die aan het begin van het seizoen wel zijn gespeeld, hebben we gemerkt dat onze JO7 (mini-F) veel wedstrijden goed speelden en klaar waren voor een nieuwe stap in de winterstop. Het team van vijf spelers zijn samen met drie leeftijdsgenoten samen een nieuw team geworden, de JO8-2. Bij een nieuw team moet er vaak ook een nieuwe trainer worden gevonden. We zijn blij dat Linde Bleumink tot het einde van het seizoen de JO8-2 wil trainen op de woensdagavond. Linde heeft in het verleden al training gegeven bij de club. Welkom terug en veel succes met het trainen van dit nieuwe team!

Afbeelding: 2020-Luc Hoenderboom (web)
Luc Hoenderboom

Nieuwe trainers JO7 en JO12-1

Luc Hoenderboom heeft een nieuwe stap gezet in zijn opleiding, waardoor het niet meer mogelijk was voor hem om zijn stage bij VIOS Beltrum te continueren. Luc, bedankt voor de vele uren die jij training gaf bij de club, veel succes met je nieuwe stap. Voor de JO12-1 hebben we een oplossing gevonden in de persoon van Jordy Zieverink. De training is hierdoor verschoven naar de woensdagavond.

 

Voor de JO7 (mini-F) heeft een oude bekende aangegeven graag weer de mini-F te willen trainen. Eline Wolterinck, welkom terug en veel plezier met onze jongste jeugd. De JO7 en JO8-2 zullen naast elkaar trainen en krijgen regelmatig hulp van spelers van de JO13-1. Zo hebben Eline en Linde meer handen beschikbaar, en kan de jeugd de eerste stappen zetten in misschien wel een trainerscarrière bij VIOS B in de toekomst. Allen veel succes de komende periode!

 

Circuittraining

Door een nieuw team te formeren (JO8-2) is er ook een extra team toegevoegd bij de circuittraining op de maandagavond. We hebben besloten door de drukte en ruimte die beschikbaar is om de JO12-1 niet meer met de circuittraining mee te laten trainen. Zij krijgen nu op de maandagavond op een ander veld training van Jordy Zieverink, die dan ook geen trainer meer zal zijn bij de circuittraining. Door de drukte op de maandagen, hebben we besloten om vanaf maandag 8 februari 2021 de begin en eindtijden aan te passen voor de circuittraining zoals we dat ook deden in de eerste coronaperiode. We kunnen nu niet aangeven voor hoe lang deze nieuwe aanvangstijden gelden. Dit zijn de nieuwe aanvangs- en eindtijden van de circuittraining:

 

JO8 start: 18.10uur Einde 19.05 uur
JO9 start: 18.15uur Einde 19.10 uur
JO10 start: 18.20uur Einde 19.15 uur
JO11 start: 18.25uur Einde 19.20 uur

 

Hierdoor voorkomen we dat alle kinderen tegelijk worden gebracht en tegelijk worden opgehaald. Nadeel is dat de trainingstijd met 5 minuten wordt verkort. We vragen alle spelers niet eerder dan 5 minuten voor aanvangstijd aanwezig te zijn. Wacht bij aankomst bij de poort tussen de beide dug outs totdat Diederick een team toestemming geeft naar het eerste onderdeel te gaan. We vragen kinderen die geen handschoenen aan hebben, eerst de handen te wassen bij de toiletten voordat de speler het veld betreed.

Nieuwe opzet tweede training JO9 en JO10

Doordat er geen wedstrijden worden gespeeld, kunnen de teams qua indeling worden losgelaten. Om nog beter de “Gelijke Kansen methode” toe te kunnen passen (zie website Jeugd Voetbal beleidsplan), hebben we besloten om de training van de JO9-1 te verplaatsen naar de woensdagavond, aanvang 18.15 uur. Ook de trainer, Mirjam, had al een tijdje de wens om naar de woensdagavond te kunnen. De JO10 trainden al op dezelfde avond op hetzelfde tijdstip. De bedoeling is dat alle spelers van de O9 en de O10 zich melden bij de twee trainers. Zij gaan elke week de hele groep in steeds een andere samenstelling splitsen. Hierdoor krijgen de spelers veel nieuwe tegenstanders op de training en kunnen de spelers met alle leeftijdsgenoten voetballen. Hopelijk brengt dit ook weer wat meer motivatie met zich mee bij spelers en trainers.

Training bij Max de Vries

In de maand februari traint de JO13-1 op de vrijdagmiddag bij Max de Vries en zijn assistenten. Zij trainen vandaag voor het eerst op de vrijdag. In maart gaan alle spelers van de O10-1 en de O10-2 op de vrijdagmiddag trainen. Houdt hier alvast rekening mee!

Extra deur in kleedkamer 9

Op verzoek van de oudere meiden in de JO13 en JO15 die voor de corona omkleedden in kleedkamer 9 is er een extra deur geplaatst. Trainers die de verlichting aanzetten voor aanvang van de training kunnen nu gewoon zonder te kloppen en toestemming te vragen de verlichting aan doen. Win-Win situatie dus!

 

We houden jullie op de hoogte als er weer nieuwe ontwikkelingen zijn.

 

Namens de jeugdcommissie,

 

Michel Ballast

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae