Bericht van de jeugdcommissie - herstart trainingen

4-1-2021

Allereerst wensen wij iedereen een gezond en sportief 2021. Het is een raar eerste seizoenshelft geweest. Het is nu “winterstop” (voor zover we daar over kunnen spreken) en de 2e seizoenshelft staat voor de deur. We weten dat het een moeilijk seizoen is. We vragen de trainers de spelers gemotiveerd te houden terwijl er geen wedstrijden gespeeld mogen worden. We zijn over het algemeen erg tevreden over hoe de trainers dit doen. Hou vol samen!

 

Graag jullie aandacht voor het volgende:

  • de circuittraining zal weer beginnen vanaf 25 januari.
  • de overige trainingen starten weer vanaf 20 januari, maar als een trainer eerder wilt starten dan mag dat deze week al! Dit heeft ook de voorkeur van het Hoofd Opleidingen en Jeugdcommissie.
  • willen de spelers weer denken aan het handen wassen vooraf aan de training? Hierin graag weer oplettend op zijn samen.
  • er is bij sommige trainers, spelers en ouders onduidelijkheid wat betreft doorgang van trainingen in vakanties. In principe gaan de trainingen door! Het is handig voor een trainer om op tijd te weten welke spelers er niet zijn in verband met vakantie. Mochten er te weinig spelers kunnen trainen, dan pas kan de training niet doorgaan. Bij de JO9 en JO10 kunnen de trainers contact opnemen met een de trainer van dezelfde leeftijdsgroep om de training te combineren.
  • de toernooien beginnen weer vanaf 6 februari (afhankelijk van het coronabeleid en de laatste ontwikkelingen). Deze worden weer georganiseerd door het Hoofd Opleidingen. Wel zal er elke maand een vrije zaterdag worden gepland. Op deze zaterdagen kunnen trainers extra trainen, kunnen er onderlinge wedstrijden worden georganiseerd of zijn de spelers gewoon een keer vrij. De communicatie voor de vrije zaterdag verloopt via de trainers en leiders.
  • bij de JO15-1 en JO15-2 wordt er éénmaal per maand een toernooi georganiseerd door het Hoofd Opleidingen. De spelers zijn verplicht om deze ene zaterdag in de maand mee te doen.
  • bij de JO13-1 wordt de zaterdagen om en om ingevuld door het Hoofd Opleidingen en de trainer.
  • de jeugdcommissie inventariseert momenteel welke 2e jaars spelers er na de winterstop mee gaan trainen met een hogere leeftijdscategorie en in welke frequentie. Dit geldt vanaf de JO12. Hier horen de trainers en de spelers binnenkort meer over.
  • in de maanden januari en februari worden er evaluatiegesprekken gepland met alle jeugdtrainers. Bij dit gesprek zal naast het Hoofd Opleidingen ook de leeftijdscoördinator aanwezig zijn.
  • ook is het idee om binnenkort een 'train de trainer' avond digitaal te gaan organiseren met het kader van de verschillende leeftijdsgroepen. Hoofdonderwerp zal dan zijn de “speelwijze”. De speelwijze staat summier beschreven in het technisch beleidsplan en het Hoofd Opleidingen wil dit graag verder ontwikkelen met het kader van de jeugdelftallen. Wordt vervolgd.

 

Vanuit de Jeugdcommissie wensen we jullie veel succes met de 2e seizoenshelft! Hopelijk kunnen we snel weer wedstrijden gaan spelen op de zaterdagen. Bij vragen weten jullie ons te vinden.

 

Met sportieve groet,

 

namens de jeugdcommissie,

 

Michel Ballast

Hoofd Opleidingen vv VIOS B.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae