Afbeelding: 2021-damescomissie (nieuw) - web

Belangen vrouwen beter behartigt bij vv VIOS Beltrum

10-5-2021

vv VIOS B. kent een lange geschiedenis met betrekking tot vrouwenvoetbal. Sinds 1972 spelen de beltrumse vrouwen voetbal onder de vlag van de KNVB. Een verleden met de nodige hoogtepunten. Al in 1977 is er een eerste kampioenschap. Hoogtepunten in de geschiedenis zijn het kampioenschap in 1991, het algeheel kampioenschap van Gelderland in datzelfde jaar en de promotie naar de landelijke eerste divisie in 2003.

 

Een periode waarin het meiden- en vrouwenvoetbal nog niet de omvang had die het nu heeft. Maar ook een periode waarin veel meiden en vrouwen de weg naar Beltrum wisten te vinden. Speelsters van buiten Beltrum werden lid bij vv VIOS B. omdat ze in hun eigen woonplaats niet terecht konden. Meiden- en vrouwenvoetbal is nu één van de snelst groeiende sporten van de afgelopen jaren en veelal sluiten  meiden en vrouwen zich aan bij de lokale vereniging. Toch weet vv VIOS zich vanuit haar historie zich te onderscheiden. Speelsters van buiten Beltrum laten weten dat de randvoorwaarden goed geregeld zijn. Zij voelen zich welkom en hebben het naar hun zin, vv VIOS B. neemt het meiden- en vrouwenvoetbal serieus.

 

Het bestuur van vv VIOS B behartigt de belangen van alle leden. Bij de invoering van het kunstgras in 2014 is dan ook de afspraak gemaakt dat alle leden gebruik kunnen maken van het kunstgras. Overigens geldt dit niet alleen voor alleen het kunstgras. Dat geldt ook voor andere materialen als kleding, ballen en vervoer. Dit wordt bevestigd door Dominique Abbink (27), Annefleur Krabbenborg (27) en Joanne Eggink (23). Zij vormen samen de nieuwe damescommissie van vv VIOS B. en krijgen hun eigen afvaardiging in het bestuur. Een mix van speelsters van binnen en buiten Beltrum die het vrouwenvoetbal wil promoten. Voorzitter William Slotboom is hier blij mee. Het bestuur moet een goede afspiegeling zijn van de leden van VIOS B. Oud en jong, mannelijk en vrouwelijk, prestatief en recreatief.

 

Waar in het verleden de trainers werden aangesteld door het bestuur, is daar nu een technische commissie verantwoordelijk voor. Met de instelling van de damescommissie nemen de vrouwen zelf deze verantwoordelijkheid op zich. Ook willen ze de zichtbaarheid verder vergroten en als eerste aanspreekpunt fungeren voor de vrouwelijke leden. Samen met het bestuur willen zij dan samen zorgen voor optimale faciliteiten.

 

De eerste handeling onder hun verantwoordelijkheid is de aanstelling van Roy Tammel als trainer van VR-2 voor het seizoen 2021-2022. Door een verandering van werkgever kan Bennie Reuling niet meer de benodigde tijd vrij maken voor VR-2. Een opvolger is gevonden in oude bekende Roy Tammel.

 

Voor de langere termijn zijn er wel ideeën om meer initiatieven te ontwikkelen zoals een voetbalclinic, een veiling of toernooien. De focus ligt eerst op de korte termijn. Een goede invulling van een gezamenlijke hobby met de juiste trainers, leiders en materialen. Dit samen met bestuur en speelsters.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae